onsdag 14 december 2011

Liv i universum


Utomjordingar-finns de? (utdrag ur bokrecension från senaste numret av populär ASTRONOMI).

Är det någon där ute och har de till och med besökt jorden? En fråga som de flesta, när de har blickat upp mot himlavalvet, nog har ställts sig. Dessutom högaktuell, då vi för första gången faktiskt har verktygen för att kunna få en del svar. Det är också ämnet för en ny bok av Peter Ekberg: Aliens! fakta om ufo och liv i rymden. '

Aliens! är en intresseväckande bok för främst lite äldre barn och ungdomar, där fantasiska berättelser om besök från andra planeter varvas med aktuella fakta om vad vi vet om liv i universum. Drakes ekvation, liv i extrema miljöer, möjligheten för liv på Mars och Roswellincidenten är sådant som tas upp och förklaras. Mellan styckena är frågor instuckna där läsaren uppmanas att fundera själv över vad hon tror om bland annat utomjordingar och eventuella Marsresor. Allt är vackert illustrerat av Mattias Olsson.

Språket är lättfattligt och boken har ett trevligt upplägg, vilket gör att man läser ut den på några timmar. En bra bok att starta sin resa mot det okända med.
Sandra Siljeström

2 kommentarer:

  1. Hej,

    Vad har övertygat dig om att vi haft besök av utomjordingar?

    Mvh

    Gunnar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Halloj! Jag är inte alls övertygad om att vi haft besök. Det finns en hel del som talar för att liv skulle kunna vara möjligt i universum och en hel del som starkt talar emot att aliens skulle varit här. Det är två olika saker som man bör hålla isär. Tack för titten!

      Radera