onsdag 13 februari 2013

En biljett till stjärnorna


Snart kommer min nya faktabok om rymdresor "En biljett till stjärnorna" (11 mars 2013) från Berghs förlag. Illustrationer av suveräne Mattias Olsson i ett fantastiskt format! Boka din biljett till stjärnorna idag!

Peter

Workshop i Mölnlycke! Artikel i Härryda-posten.

 
 Bild: SANDRA KJELLSTRÖM
RYMDTEMA. Författaren Peter Ekberg (till höger) och illustratören Mattias Ollsson kom till kulturhuset i Mölnlycke och höll i en workshop med tema rymden. Barnen gjorde fantasifulla texter och bilder.

Sportlovsbarn flög ut i rymden

2013-02-13 MÖLNLYCKE Sportlovet bjuder på aktiviteter för barn och ungdomar. På Mölnlycke bibliotek var det Stjärndagar i måndags och tisdags, två dagar fullspäckade med rymden.
Författaren Peter Ekberg hade tillsammans med illustratören Mattias Olsson en workshop för barn i måndags. Deltagarna fick skriva och teckna utifrån temat rymden.
– Jag skriver om att gå i skolan på mars. Det lät rätt så spännande. Jag skulle gärna ha velat gå i skolan där, men jag hade inte kunnat deras språk, säger Josef Sultan, 9 år.
Bredvid honom sitter Saman Mazandarani, 10 år, som skriver en berättelse om rymdens orm.
– En vanlig dag i rymden som till slut blir ovanlig. Jag är lite trött på vanliga dagar så jag vill skriva om något ovanligt. Jag är ganska intresserad av rymden. Det är spännande att jorden inte är det enda som finns i universum, säger han.

Barnen är inte bara intresserade av att skriva om rymden, utan tycker också det är kul att få se hur författare får idéer till sina böcker.
– Jag har faktiskt lärt mig väldigt mycket i dag. Hur man kan få idéer själv och inte ”stjäla” från internet. Man ska försöka få inspiration från sin fantasi, säger Aurora Isufi, 11 år.
Författaren Peter Ekberg ville ge barnen en chans att utveckla sitt tänkande och skrivande. Han har skrivit fem böcker för barn om rymden.
– Jag fick ett teleskop av min mamma när jag var tio år. Det var då jag blev intresserad av rymden, säger Peter Ekberg.

Han berättar att han alltid varit fascinerad av stjärnhimlen och världen, både kosmos och människan.
– Jag gillar filosofi och astronomi. Det finns så många frågor som ryms där, existentiella frågor som varför vi finns och om det finns liv där ute.
Han ska ha fler workshops för barn under våren tillsammans med illustratören Mattias Olsson.
– Dagen har varit jättebra. Barnen är trevliga och har arbetat bra. Rymdtemat fungerar alldeles utmärkt. Det har blivit en ny värld för mig att upptäcka genom samarbetet med Peter. Det är ett väldigt tacksamt tema för då är man så fri och ingen kan säga att det man gör är fel, säger
Mattias Olsson.
Skriv ut
Dela på Facebook Dela
Sandra Kjellström
031-98 50 60
red@harrydaposten.se

onsdag 6 februari 2013

LitteraLund 2013

Jag och illustratören Mattias Olsson ska medverka på flera punkter under årets barnboksfest, LitteraLund, i april. Vi ska prata om faktaböcker, kreativitet, fantasi, rymdresor och en massa annat. Välkommen! Hela programmet hittar du här! http://www.litteralund.se/

Tänk Själv lever vidare!

 
Min och Sven Nordqvists bok Tänk Själv! har varit slutsåld i över ett år. En ny reviderad utgåva kommer hösten 2013 på bokförlaget OPAL! Filosofera mera!
  

Spektakulärt pris 2012

Kul! Uppdrag Silverstjärnan är nominerad för Spektakulärt pris 2012 som delas ut till bästa svenska science fiction-roman utgiven under 2012.