onsdag 21 december 2011

Julmusikens astronomi



Jag och Maria sitter numera i kulturredaktionen för tidskriften populär ASTRONOMI. Vi passade på att skriva en liten julpendang till vår artikel om astronomi i pop-och rockmusik som återfinns i senaste numret.

Här är länken!

http://www.popast.nu/2011/12/gastinlagg-julmusikens-astronomi.html#comments
GOD JUL!!

Chalmers Aerospace Club

Jag skall hålla föredrag på anrika CAC - Chalmers Aerospace Club.
Såhär ser påannonseringen ut på CACs hemsida:

Att skriva populärvetenskap - hur man går från idé till färdig bok

Onsdagen den 1. februari kl 17:15 till kl 22:15

Föredrag av författaren Peter Ekberg med titeln "Att skriva populärvetenskap - hur man går från idé till färdig bok". Peter berättar om hur man blir författare, kontaktar förlag etc med exempel från sitt eget författande. Kvällens film blir "Cowboys and Aliens". Sal: Vasa A.

Välkomna!

onsdag 14 december 2011

Liv i universum


Utomjordingar-finns de? (utdrag ur bokrecension från senaste numret av populär ASTRONOMI).

Är det någon där ute och har de till och med besökt jorden? En fråga som de flesta, när de har blickat upp mot himlavalvet, nog har ställts sig. Dessutom högaktuell, då vi för första gången faktiskt har verktygen för att kunna få en del svar. Det är också ämnet för en ny bok av Peter Ekberg: Aliens! fakta om ufo och liv i rymden. '

Aliens! är en intresseväckande bok för främst lite äldre barn och ungdomar, där fantasiska berättelser om besök från andra planeter varvas med aktuella fakta om vad vi vet om liv i universum. Drakes ekvation, liv i extrema miljöer, möjligheten för liv på Mars och Roswellincidenten är sådant som tas upp och förklaras. Mellan styckena är frågor instuckna där läsaren uppmanas att fundera själv över vad hon tror om bland annat utomjordingar och eventuella Marsresor. Allt är vackert illustrerat av Mattias Olsson.

Språket är lättfattligt och boken har ett trevligt upplägg, vilket gör att man läser ut den på några timmar. En bra bok att starta sin resa mot det okända med.
Sandra Siljeström

fredag 9 december 2011

Palatset!

För några veckor sedan var jag på superfina multiaktivitetscentret Palatset i Stockholm och bokpratade om nya boken Aliens! Röda rummet var välbesökt, frågorna haglade. Det var en superbra pratstund. Tack till alla som kom (och stannade kvar trots påannonseringar i högtalarsystemet om "robotshow", trollerishow" med mera)! Hoppas ni gillar Aliens.

Ha en fin december allihop!
Peter

lördag 3 december 2011

Några bilder till från ALIENSMANIA i Alingsås!






ALIENSMANIA i Alingsås den 3 december 2011


Lite minnen från besöket på Bokias barnbokhandel. De hade en finfin Aliens-tävling! Två stjärnvinster delades ut: fribiljetter till universeums vetenskapspark i Göteborg. Skolklass 5A vann en Aliens-bok! Alla som kom till butiken fick Aliens-knappar. Tack för alla bidrag. De var verkligen fantastiska!